Zo haal je de LKT rekenen-wiskunde

Voorbereiden kennisbasis rekenen

Ga jij je voorbereiden op de Kennisbasis rekenen toets van de PABO?
Dan is het belangrijk dat je als voorbereiding sommen gaat oefenen van de Landelijke Kennisbasis Toets rekenen (LKT).

Misschien zie je een beetje op tegen de landelijke rekentoets van 10voordeleraar. Of ben je een keer gezakt. Geen nood. Ook jij kan de Kennisbasis toets rekenen-wiskunde halen!

Daarvoor zijn drie stappen nodig: Plannen, Leren en Oefenen. Dat is voor iedereen belangrijk als je wilt slagen voor de LKT rekenen.

Alles wat je weten wilt over Kennisbasis rekenen >

LKT voorbereiden
leren LKT rekenen
Oefenen Kennisbasis rekenen

In drie stappen voorbereiden kennisbasis rekenen

Stap 1: Plannen
Net als met een toets of een ander examen is het belangrijk dat je een goede planning maakt. Zet daarin de onderdelen die je krijgt bij kennisbasis rekenen. Schat in hoeveel tijd je aan elk onderdeel wilt besteden.

Stap 2: Leren
Leer en herhaal de basisregels van het rekenen. Het breuken-procenten-decimalen schema moet je kunnen dromen. Een kruistabel schud je zo uit je mouw. Van cm3 naar liter moet een makkie zijn. En de oppervlakte van een cirkel is voor jou een koud kunstje. Allemaal pure kennis over rekenen.

Ken je deze rekenstof nog voldoende? Zo niet, start dan met het opfrissen van de Wiscat rekenstof.
Leer de theorie en maak veel sommen. Dit kun je doen met het complete ‘Wiscat Theorie- en Werkboek’. Dit is een 2-in-1 boek: een THEORIE- en WERKBOEK in een, met maar liefst 500 sommen!

Bekijk de Pabo rekenboeken >

Zorg daarna dat je de reken en wiskunde stof kent, die hoort bij de LKT van 10voordeleraar. Zijn alle nieuwe begrippen je duidelijk zoals associatieve, communicatieve, distributieve en inverse eigenschappen? Ken je alle priemgetallen? En weet je hoe rekenen gaat volgens de methode splitsen, rijgen en schematiseren? Dit is slechts een greep uit de LKT wiskunde stof.

Bekijk de 10voordeleraar oefentoets >

Stap 3: Oefenen
Ga oefenen voor de kennisbasis toets rekenen. Dat kun je doen door oefentoetsen te maken uit het boek Kennisbasis rekenen-wiskunde Oefentoetsen. Zo zie je hoe je op een oefentoets scoort en aan welke rekenonderdelen je verder moet werken. Oefen met 5 complete Oefentoetsen voor de kennisbasis rekenen. Net als de echte LKT op de PABO.

Bekijk het boek Kennisbasis Oefentoetsen >

5 tips voor het voorbereiden van kennisbasis rekenen

zo gaat slim oefenen kennisbasis rekenen pabo

1. Stamp de kennisbasis rekenstof
Zorg dat je de theorie die hoort bij de LKT rekenen kent. Herhaal alles over breuken, decimalen en procenten. Ook het metriek stelsel en formules over figuren moet je kennen. Je moet dit echt uit je hoofd leren. Leer alle nieuwe begrippen, die horen bij de LKT rekenstof.
2. Train je rekenvaardigheden
Ga oefentoetsen maken. Ervaar dat sommen per rekenonderdeel staan. Leer waar je zwakke punten in rekenen zitten.
3. Verhoog je rekensnelheid
Door te oefenen met toetsen, verhoog je de snelheid van je denkvermogen. Zo heb je steeds minder tijd nodig voor een som. Zo kom je niet in tijdnood als je de landelijke rekentoets op de pabo maakt.
4. Presteer onder druk
Maak oefentoetsen met een tijdslimiet. Train jezelf door onder tijdsdruk de opdrachten te maken. Blijf niet te lang hangen in een som die je niet snapt, ga dan door naar de volgende vraag. Je traint zo ook je zelfvertrouwen als sommen goed gaan.

De 5 Do’s en 5 Don’ts van de kennisbasistoets rekenen >

5. Oefen en herhaal
Heb je moeite met rekenen en behoefte aan meer uitleg? Leer van de heldere uitleg in het boek Kennisbasis rekenen-wiskunde Oefentoetsen. Van elke som wordt stap voor stap uitgelegd hoe je deze rekenopgave het beste kunt aanpakken. Soms worden er zelfs meerdere rekenmanieren beschreven. Daar kun je veel van leren! Door de antwoord-uitleg goed te volgen, ga je vanzelf slim en handig rekenen. Snap je het? Maak de som dan zelf nog eens.

Tips LKT halen
Oefentoetsen kennisbasis rekenen

Kennisbasis rekenen pabo oefenen

Wil jij goed voorbereid zijn op de landelijke kennistoets rekenen? Ga dan oefenen met voorbeeld toetsen.

Bestel nu het handige boek ‘Kennisbasis rekenen-wiskunde Oefentoetsen‘.
Daarin staan 5 complete oefentoetsen met elk 66 vragen. Zo oefen je alle onderdelen van de LKT.
Alle rekenonderdelen komen in de toets voor. Net als op de echte rekentoets van 10voordeleraar.

Alle antwoorden met heldere uitleg staan achter in het boek.

Ook kun je de unieke REKEN-Check® doen. Dan zie je voor elke toets jouw scores. Zo ontdek je wat goed gaat en aan welk rekenonderdeel je nog verder moet werken.

Als BONUS vind je in het boek handige rekenschema’s, slimme stappenplannen voor sommen en oefentips.

Ga Kennisbasis oefentoetsen maken. Dan ben je goed voorbereid.
Zo haal je de LKT rekenen-wiskunde!

Bestel nu het boek ‘Kennisbasis rekenen-wiskunde Oefentoetsen‘ voor maar € 38,95.